Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'create_my_post_types' not found or invalid function name in /home/2/l/lysefjordensjokj/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Filosofi | Lysefjorden Sjokolade

Filosofi

Gjennom å jobbe med sjokolade får jeg være kreativ, bruke mine ferdigheter og kompetanse, uttrykke fjorden og gården gjennom ulike smaker, komme tilbake i røttene i Lysefjorden, dele historier og ikke minst møte andre sjokoladeelskere.

Med stolthet bruker vi lokale råvarer som har en tilhørighet til Lysefjorden. Enten gjennom en god historie eller at selve råvaren blir plukket, laget eller foredlet her ved fjorden.

Ideen bak Lysefjorden Sjokolade

Det hele begynte med at jeg var på besøk i melkebua i fjøset. Da melkeutstyret skulle vaskes etter fjøsstell, var det ett rør det rant litt melk ut av, rett i sluken!
Jeg som ekte mat-menneske syntes dette var sløsing av gode råvarer og ikke minst bortkastet «arbeid» fra våres flotte kuer.
Noe måtte jeg gjøre- hva kunne jeg bruke melka på?
Vi brukte den allerede i hjemmet til god gjærbakst, grøt, vafler og masse annet godt, men jeg ville noe mer, jeg ville gjøre noe innovativt.

Så kom ideen- Sjokoladeganach (sjokoladefyll) med våres kumelk i. Kan det bli mer lokalt, nært og kortreist enn det?

Alle våre sjokoladesorter har også en egen historie. Det gjør at når du nyter en sjokoladebit fra Lysefjorden Sjokolade får du med en historie som enten forteller noe om hvordan livet var her på gården før, hvor du kan ta deg en fin tur, hvem som har bodd i Lysefjorden eller om noe annet fra fjorden…

Dette mener vi gir deg en unik smak og opplevelse av Fjord-Norge.

Velkommen skal du, din familie, dine venner og dine kollegaer være til det yrende livet her på Sjokoladegården.